info

Helpt u ons de toren te behouden?

Hoe behouden we de toren?

De Stichting Belvedère Oranjewoud zet zich in voor het behoud van de monumentale Belvedère en de 'Berg van Brongergea' waarop de uitkijktoren is gebouwd.
 ‘Onze’ Belvedère is de enige betonnen Belvedère in Nederland en sinds 1998 een Rijksmonument. Ook onze (klein)kinderen willen wij graag laten genieten van het prachtige uitzicht vanaf dit nu inmiddels al bijna 100 jaar oude unieke betonnen bouwwerk.

Voor het instandhouden van de Belvedère en de 'berg' beschikt de Stichting over slechts zeer beperkte financiële middelen. Naast de kosten voor bijvoorbeeld verzekeringen, gaat het meeste geld op aan het onderhoud aan toren en 'berg'.

De inkomsten bestaan uit een bijdrage van de Rijksoverheid (van maximaal 50%) voor het onderhoud van de toren. Het ontbrekende bedrag dient de Stichting zelf bijelkaar te brengen.

Helpt u ons?

U begrijpt, we kunnen uw steun goed gebruiken. Een donatie is zeer welkom! U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL17 RABO 0155 7657 44 t.n.v. Stichting Belvedère Oranjewoud te Heerenveen. De Stichting Belvedère Oranjewoud is een culturele ANBI. Het financieel ondersteunen van een culturele ANBI biedt fiscale voordelen; uw gift is aftrekbaar. Wij vertellen u daar graag meer over.

Klik hier voor meer informatie over de stichting.

Voor meer informatie of om u aan te melden als donateur van de Stichting Belvedère Oranjewoud, kunt u mailen naar infobelvederetoren.nl.

Als donateur bent u natuurlijk aanwezig op het eeuwfeest van de Belvedère in 2024!