info

Abseilen van de Belvedère?

Klimactiviteiten op de Belvedère.

Met enige regelmaat is de Stichting in het verleden benaderd door individuen of organisaties die de Belvedère wilden gebruiken voor outdooractiviteiten als het beklimmen of abseilen van de toren, bijvoorbeeld in het kader van bedrijfsuitjes.
De Stichting organiseert dergelijke activiteiten niet en is ook niet op de hoogte van bijvoorbeeld regelgeving en verzekeringen m.b.t. deze activiteiten.

Om toch op een verantwoorde manier invulling te kunnen geven aan bovengenoemde vraag hebben wij met Mountain Network afspraken gemaakt omtrent het gebruik van de toren voor klim- en abseilactiviteiten. De kern van die afspraak is dat alle verzoeken daartoe door worden verwezen en afgehandeld worden door Mountain Network. Alle kennis en expertise met betrekking tot de genoemde activiteiten en de (on)mogelijkheden van de toren is daar aanwezig.

Voor elke deelnemer aan de klim- en/of abseilactiviteiten ontvangt de Stichting Belvedère een afgesproken vergoeding die gebruikt wordt voor het onderhoud en de instandhouding van de toren.

Mountain Network organiseert overigens ook zelf bijvoorbeeld teambuildingsactiviteiten en bedrijfsuitjes. Daarbij wordt vaak samengewerkt met Tjaarda / Oranjewoud.